0
0
Subtotal: ریال0
سبد خرید خالی است.

معرفی سیستم های گرمایشی

هدف همه‌ سیستم‌های گرمایشی، ایجاد یک محیط گرم و مطبوع در محیط‌های داخلی منازل، دفاتر کار، سازمان‌ها، کارخانجات، و دیگر اماکن بزرگ و کوچک است. هرکدام از انواع سیستم‌های گرمایشی، دارای ویژگی‌ها و کارکردهای خاص خود هستند. اما به طور کلی، سیستم‌های گرمایشی از لحاظ کاربرد به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: سیستم‌های خانگی و سیستم‌های صنعتی.

سیستم‌های خانگی مناسب فضاهای مسکونی، اداری، و تجاری کوچک هستند. اما سیستم‌های صنعتی برای مقیاس‌های بزرگ و همینطور کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در ادامه، انواع سیستم‌های گرمایشی را همراه با توضیحات بیشتر به شما معرفی می‌کنیم.

سیستم گرمایشی مرکزی

نحوه کار سیستم گرمایش مرکزی

در این سیستم، حرارت توسط یک سیال، که معمولا آب گرم یا بخار است، تولید شده و از طریق تجهیزاتی نظیر فن کویل زمینی، رادیاتور ، یونیت هیتر و کنوکتور در فضای ساختمان توزیع می‌شود.

مزایای سیستم گرمایش مرکزی

در سیستم گرمایش مرکزی، نیازی به تعبیه دودکش در پشت بام نیست. در این روش گرمایشی، کافی است با استفاده از دستورالعمل و استانداردهای مربوطه، به انشعاب گاز دسترسی و از گرمای مطبوع آن استفاده نمود.

این روش، در مقایسه با انواع بخاری نظیر بخاری های برقی و گازی، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. همچنین در سیستم گرمایش مرکزی، مشکلاتی نظیر نصب ناشیانه دودکش و پیامدهای آن همچون خفگی با گاز مونوکسیدکربن، وجود ندارد.

معایب سیستم گرمایش مرکزی

یکی از معایب سیستم گرمایش مرکزی این است که در آن، هوا با دما و کیفیت یکسان در سرتاسر فضای ساختمان به صورت یکنواخت منتشر نمی‌شود. اما در سیستم‌های دیگر، نظیر پکیج و فن‌کویل‌های سقفی، شاهد توزیع یکنواخت حرارت هستیم.

گرمایش با شومینه

شومینه یکی از قدیمی‌ترین روش‌های گرمایش خانگی به حساب می‌آید و به عنوان یک عنصر دکوراسیون داخلی نیز شناخته می‌شود. در گذشته هیزم داخل شومینه می‌سوخت و حرارت تولید می‌شد. اما امروزه از گاز به عنوان سوخت شومینه استفاده می‌شود. شومینه معمولاً برای گرمایش منازل مسکونی و ویلاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه کار شومینه

چوب یا گاز داخل شومینه می‌سوزد، دود آن از دودکش خارج می‌شود، و حرارت تولید می‌شود.

مزایای شومینه

شومینه از دیرباز برای گرم کردن محیط مورد استفاده قرار می‌گرفته است. اما شاید بتوان گفت که امروزه، بیشتر به خاطر ظاهر زیبایی که دارد، برای تزیین و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معایب شومینه

مصرف انرژی شومینه بهینه نیست و در مقایسه با سایر روش‌ها صرفه اقتصادی ندارد. ضمنا با وجود انرژی زیادی که مصرف می‌کند، قادر نیست محیط داخل را به شکل مطلوب گرم کند. همچنین، ایمنی شومینه به دلیل باز بودن اطراف آن پایین است و ممکن است باعث بروز حادثه گردد.

گرمایش از کف

یکی از مدرن‌ترین و بهینه‌ترین سیستم‌های گرمایشی، سیستم گرمایش از کف است. در این روش، آب داغ از لوله‌هایی که در کف منزل و زیر کف‌پوش نصب شده‌اند عبور داده شده و از گرمای حاصله، برای گرم کردن خانه استفاده می‌شود.

این سیستم امروزه بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته و علاوه بر منازل مسکونی، در فرودگاه‌ها، سینماها، و سالن‌های ورزشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه کار سیستم گرمایش از کف

درروش گرمایش از کف، گرما از طریق تشعشع به محیط خانه منتقل می‌شود. در این سیستم، آب گرم از طریق یک سیستم گرمایشی نظیر پکیج، آبگرمکن، یا موتورخانه به داخل لوله‌های چندلایه‌ای که در کف منزل کشیده ‌شده‌اند وارد می‌شود. این آب گرم، درون لوله‌ها به چرخش در آمده و حرارت را به کف و محیط خانه منتقل می‌کند. این فرآیند دقیقا مشابه یک رادیاتور بزرگ است. در ادامه به بررسی مزایا و معایب گرمایش از کف می‌پردازیم.

مزایای سیستم گرمایش از کف

این سیستم تا ۴۰درصد باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی شده و می‌تواند در همان سال‌های اول، هزینه اولیه‌ای که برای آن شده است را باز گرداند.

این سیستم مانند رادیاتور، دوده و چربی نمی‌گیرد. همچنین، حجم تأسیسات مکانیکی آن نسبتاً کوچک است.

سیسم گرمایشی از کف، به جلوگیری از خشک شدن هوا کمک می‌کند. همچنین، از آنجایی که در این سیستم ذرات معلق در هوا پراکنده نمی‌شوند، می‌توان راحت‌تر تنفس کرد.

همچنین، با توجه به اینکه لوله‌های گرمایشی در کف ساختمان تعبیه ‌شده‌اند و در دیدرس نیستند، می‌توان آزادی عمل بیشتری در چیدمان منزل داشت و به‌راحتی دکوراسیون داخلی را تغییر داد.

در کنار همه این مزایایی که برشمردیم، یکی از اصلی‌ترین مزایای گرمایش از کف ، توزیع یکنواخت گرما در فضای خانه است.

معایب سیستم گرمایش از کف

این سیستم در مقایسه با سایر سیستم‌های گرمایشی هزینه راه‌اندازی بالاتری دارد. همچنین، در صورت بروز خرابی، تعمیر آن به‌راحتی سیستمی مثل پکیج نیست. همچنین، زمان پیش‌گرمایش در این سیستم کمی طولانی است. گاهی اوقات حدود یک ساعت طول می‌کشد تا گرما از بین مصالح عبور کرده و به کف خانه برسد. بنابراین چنانچه به یک سیستم گرمایشی که بتواند هوا را فوری گرم کند نیاز دارید، این روش مناسب نخواهد بود.

سیستم گرمایشی پکیج و رادیاتور

یکی از متداول‌ترین روش‌های گرمایشی در فصول سرد، استفاده از انواع پکیج هاست. پکیج‌ها در دو نوع زمینی و دیواری موجودند و می‌توان با توجه به نوع نیاز و فضای خانه، از یکی از این دو مدل استفاده کرد. البته پکیج های دیواری فضای کمتری را در خانه را اشغال می‌کنند.

رادیاتورها نیز وسیله‌ مناسبی جهت توزیع یکنواخت گرما در محیط هستند. آب گرمی که برای رادیاتورها نیاز است در پکیج و یا تأسیسات گرمایشی موتورخانه تولید می‌شود. رادیاتورها در انواع آلومینیومی، پنلی، فولادی، و برقی موجودند.

نحوه کار سیستم پکیج رادیاتور

پکیج، آب گرم مورد نیاز رادیاتورها و همچنین آب گرم مورد نیاز حمام و آشپزخانه را تأمین می‌کند. با وجود پکیج دیگر نیازی به موتورخانه مرکزی و اتاق تأسیسات نیست. به همین ترتیب، هزینه‌های مربوط به لوله‌کشی و تأمین دیگ و مشعل نیز حذف می‌شود.

پکیج‌ها از یک یا دو مبدل حرارتی بهره می‌برند. در مدلی که دارای دو مبدل حرارتی است، یک مبدل جهت تأمین آب گرم و دیگری برای گرمایش رادیاتورها استفاده می‌شود.

 مزایای سیستم پکیج رادیاتور

پکیج‌ها دارای سنسورهای هشدار دهنده هستند. از این رو، ایمنی آنها در مقایسه با سایر روش‌های گرمایشی بالاتر است. همچنین، پکیج‌ها بهره‌وری بسیار بالایی دارد. در مجتمع‌های اداری و مسکونی، هر واحد می‌تواند با داشتن یک پکیج، دمای هوا و آب گرم واحد خود را مستقل از دیگران تنظیم کند.

هزینه تعمیر و نگهداری پکیج نیز کمتر از موتورخانه است. تعمیر آن نیز خیلی آسان‌تر است. بدین ترتیب، می‌توان گفت که پکیج یکی از بهترین سیستم‌‌های گرمایشی محسوب شده و می‌تواند جایگزین مناسبی برای موتورخانه‌ها باشد.

معایب سیستم پکیج رادیاتور

هزینه پکیج در مقایسه با برخی دیگر از سیستم‌‌های گرمایشی، نظیر بخاری، بیشتر است.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو